Дентално студио Д-р Шайкова - зъболекар във Варна
www.shaykovadent.com>Услуги> Протетична дентална медицина

Протетична дентална медицина

Протетичната дентална медицина се занимава с възстановяване на един или повече липсващи зъби в зъбната редица. Това се постига чрез изработване на корони, мостове, частични и цели протези, протезиране върху имплантати или стъклени подпори.

Изцялокерамични корони

          Този случай е с абразия на всички зъби със скъсяване на клиничните коронки. Преди да се пристъпи към изпиляване на зъбите се изработиха т.н. капи, които пациента носи за да свикне с новата височина на захапката и да се види как ще изглежда след лечението. След това подготвихме зъбите и изработихме изцяло-керамични корони в дисталните участъци, а във фронта - фасети.

    

 

Металокерамични корони

 

 

 

Циркониева керамика

Недостатъците на металокерамичните конструкции ("сивеенето" на металния ръб; дразнене на венеца от метала) се избягват чрез заместването на металния скелет с циркониев, т.е. керамиката се изработва върху цирконий, а не върху метал.

 

Комбинирано зъболечение

Дентална клиника Д-р Шайкова работи в колаборация с водещи ортодонти и имплантолози в гр. Варна.

1 случай:

2 случай:

Частични и цели протези

 

Моделноляти протези

  

Моделно-лятите протези се фиксират върху собствените зъби на пациента с помощта на куки, механични стави или ключалки. Металният скелет е толкова тънък, че не пречи на говора и пациента се чувства комфортно и удобно. Дъвкателното натоварване се предава по физиологичен път чрез носещите зъби върху периодонциума и костта. 

Случай на частично обеззъбяване в двете челюсти. В горната челюст изработихме моделно лята протеза, която се фиксира за собствените зъби с ключалки или стави. На долната челюст поставихме моделно лята протеза с лети куки.