Дентално студио Д-р Шайкова - зъболекар във Варна

Инвизалайн

Инвизалайн – прозрачната алтернатива на брекетите!

Инвизалайн  е най-модерният метод за изправяне на зъбите в света и най-напредналият измежду всички прозрачни методи изобщо!

Инвизалайн предлага прозрачни шини, с помощта на които можете плавно да изправите зъбите си, като през две седмици получавате нов номер шина.  Вашите алайнери са направени по поръчка за вас. Те са почти невидими и прилепват плътно върху зъбите. Носят се от пациента през цялото денонощие, като се свалят преди хранене и миене на зъбите. По този начин няма нужда да избягвате определени храни или пък да пасирате храната си. След измиването на зъбите се поставят обратно в устната кухина. Носят се също и по време на сън.

Тези шини (алайнери) са направени специално за Вас и пасват перфектно върху зъбите. Всеки алайнер премества зъбите плавно, местейки ги хоризонтално и вертикално, както и завъртайки определени зъби, когато е необходимо. Алайнерите са проектирани да използват  точното количество сила на точното място в точното време.

Когато преминете към следващия набор от алайнери (обикновено всяка втора седмица), зъбите постепенно се придвижват в определена позиция, следвайки общия план на лечение, начертан от Вашия лекар и други Инвизалайн специалисти.

Само Invisalign прозрачни алайнери са изработени от патентован, многослоен SmartTrack® материал, за да се преместват зъбите леко и плавно до желаната позиция. Алайнери, изработени от SmartTrack® материал са по-удобни от обикновени алайнери.

 

 

 

Процес:

След обстоен преглед, консултация и специални снимки на Вашите зъби може да получите подробна информация за лечението с Инвизалайн.

След вземането на отпечатъци ще ви се направи подробен план на лечение, който включва създаването на Clin-check – видео, което визуализира по седмици как точно ще се преместят Вашите зъби.

Основно предимство на Инвизалайн е, че се избягват екстракции  (вадене на зъби) - не се налага да вадите Вашите премолари (премолар – зъбът след кучешкият), нито вашите мъдреци на всяка цена, за да се създаде място за подреждането на зъбите. Екстракциите на премолари са нежелани от пациентите, защото често това води до промяна във външния вид на пациента – промяна на лицето. Последните проучвания сочат, че ваденето на премолари и други зъби може да доведе до хъркане и заболяването "сънна апнея". Изправяне на зъбите е възможно и без вадене.

През последните години има тенденция за ускорено ортодонтско лечение. В много случаи изправянето с прозрачни шини Invisalign може да бъде по-бързо отколкото с брекети. Това зависи от сложността на случая и възрастта на пациента.

Доказано е, че чрез подреждането на зъбите се подобрява изключително много и пародонталното състояние на съзъбието. Има връзка между пародонтитът и малоклузията (криви зъби). След подредба на съзъбието се подобрява и състоянието на пародонта.

С прозрачните шини могат да се лекуват както хора в зряла възраст, така и деца и тийнейджъри.

Инвизалайн  е много напреднал метод, равносилен на лечението с брекети и с негова помощ могат да се лекуват диагнози като дълбока захапка, кръстосана захапка  във фронталния и в страничния участък, отворена захапка, струпвания, могат да се затварят диастеми и треми (разстояния) между зъбите. Лечението може да се извърши със и без помощта на ластици, в зависимост от тежестта на случая.

Заповядайте на консултация, ако имате съмнение дали Вашият случай е подходящ за лечение с Инвизалайн (невидими брекети/ невидими шини).

 

Процес на работа (преди/в края на първа фаза от лечение):